Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

Aquesta setmana comença en el barri de Gas una prova pilot de recollida selectiva de residus mitjançant contenidors intel·ligents.


La prova, fet amb la participació de CESPA, Ros Roca i Xarxa Ambiental, es duu a terme amb uns nous contenidors situats a l’encreuament dels carrers de Circumval·lació amb Abad Oliba, amb els quals, per a abocar les escombraries, cal utilitzar unes targetes personalitzades que prèviament s’han repartit entre els domicilis pròxims. Alhora, també s’ha facilitat als veïns i veïnes l’accés a una aplicació mòbil que els ajuda a obrir els contenidors, comunicar incidències, etc.
Aquesta actuació està pensada per a millorar la qualitat ambiental de la vila i ajudar arribar als objectius de recollida selectiva marcats per la Unió Europea.


La implementació de contenidors intel·ligents és una de les iniciatives que contempla el pla estratègic Smart City, que recentment ha elaborat l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i que té per objectiu millorar la qualitat de vida en el municipi mitjançant les noves tecnologies.