Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

Quatre de cada deu municipis de Lleida instal·laran a partir d’aquest any contenidors sota clau, que només s’obren identificant-se amb una targeta personal o amb una aplicació per a mòbils.

Aquest 2024, Citisend ha iniciat una transformació a La Seu d’Urgell, on més de 1.000 llars ja han adoptat el nostre sistema de contenidors sota clau.

Aquesta solució consisteix en què els ciutadans utilitzen claus o una aplicació mòbil per identificar-se en llençar la seva brossa (fracció resta). Aquest mètode no només facilita l’accés, sinó que també premia aquells que reciclen correctament, aplicant una rebaixa de 60 euros al rebut als qui separen adequadament els seus residus, fomentant d’aquesta manera la taxa justa.

La zona pilot, abastant carrers entre l’avinguda Salòria i el carrer Circumval·lació, és només el començament. L’expansió a tot el municipi està programada per a maig, i a partir de setembre, s’implementarà en altres 10 municipis, marcant una fita significativa en la gestió intel·ligent de residus al nord de l’Alt Urgell.

Els contenidors estaran tancats i només s’obren mitjançant la identificació del propietari a través de claus electròniques o l’aplicació mòbil de Citisend. Aquest enfocament persegueix l’objectiu d’augmentar el percentatge de recollida selectiva, que actualment se situa en un 56% a La Seu d’Urgell.

Jordi Vilaró, gerent de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, destaca que aquesta iniciativa és una alternativa més amigable que el sistema porta a porta i té el potencial de millorar significativament les taxes de reciclatge a la regió. “Hem passat del 56 al 65% de recollida selectiva, un resultat absolutament extraordinari si el comparem amb el que s’ha aconseguit en els últims 10 anys”, afirmava Vilaró.

En altres àrees on s’ha implementat els contenidors sota clau, els resultats han estat notables. En municipis que ja compten amb ells, el percentatge de recollida selectiva ha superat el 70%, gràcies a la consciència que els usuaris tenen sobre la seva identificació i responsabilitat.

Estem compromesos amb l’expansió d’aquesta iniciativa a La Seu d’Urgell i més enllà. A mesura que la consciència i l’adopció creixen, anticipem un canvi significatiu cap a pràctiques de gestió de residus més sostenibles i amb taxes justes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *