Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

S’identificarà els ciutadans que recicln a través dels contendores intel·ligents

A Palma volen implementar un sistema de control de reciclatge, i per això comptarà amb Citisend quan implementi el pagament per generació de residus al 2024. Ho farà amb contendores intel·ligents, que identificaran als ciutadans i així podran fer-los descomptes en la seva tarifa.

D’aquesta manera, els ajuntaments també podran saber qui utilitza els contenidors de reciclatge de manera correcta i bonificar-los. A Palma, els contenidors d’orgànica ja funcionen amb targeta, però la tarifa no s’havia modificat.

Un canvi que preveuen implantar d’aquí a 2 anys, al 2024. Ho ha explicat el president de EMAYA, Ramon Perpinyà, en la segona jornada del Congrés de Anepma, l’Associació Nacional d’Empreses Públiques de Medi Ambient, que es va celebrar a Palma del 21 al 24 de novembre. Al Congrés, s’han explicat les experiències de municipis de Catalunya i Madrid, on aquest sistema ja dona bons resultats. A les Illes, progressivament tots els ajuntaments hauran d’avançar cap a aquest model. Així ho estableix la Llei balear de residus.

A Manacor, que va implantar aquest sistema fa dos anys, el volum de reciclatge ha augmentat del 13 al 30%.

SISTEMA DE PAGAMENT PER GENERACIÓ DE RESIDUS Un sistema de pagament per generació de residus es basa en l’aplicació d’un mecanisme mitjançant el qual l’usuari del servei de recollida de residus paga la taxa d’escombraries en funció de la seva generació real de residus i del servei que obté per a la seva gestió. Aquests sistemes permeten traslladar així el principi de “qui contamina paga” a la taxa de residus i permeten premiar aquells ciutadans i comerços que fan un esforç per a reduir els seus residus i separar-los correctament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *