Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

El nou sistema funcionarà amb targeta lectora i també, vinculat a una aplicació móvil

S’ha posat en marxa el funcionament del sistema d’obertura de contenidors intel·ligents a Montgat. El nou sistema d’obertura dels contenidors, a més de la targeta lectora que tindrà cada habitatge, també va vinculat a una aplicació de mòbil que permet als usuaris dipositar les bosses d’escombraries.

Amb l’aplicació els usuaris introdueixen el seu codi d’usuari i, seguidament, amb l’aplicatiu obert i el bluetooth activat, les persones usuàries poden acostar el mòbil al lector del contenidor per a obrir-lo i dipositar aquí els seus residus.

L’aplicació compta també amb altres funcionalitats com comunicar incidències sobre la recollida selectiva, sol·licitar la recollida de mobles o permetre intercanviar materials en bon estat, entre altres opcions.

A partir del mes de novembre els contenidors d’orgànica i envasos van quedar tancats i només es poden utilitzar amb l’app o la targeta. Aquest sistema ajudarà a millorar el reciclatge en el municipi.

Els contenidors de paper i vidre estaran oberts, però les persones que els utilitzin també s’hauran d’identificar amb el mateix sistema.

Amb aquesta iniciativa, Montgat fa un pas endavant per a augmentar els nivells de recollida selectiva dels residus. Els sistemes de gestió de residus permeten aconseguir les taxes de reciclatge de residus municipals fixades per la comissió europea, uns objectius que obliguen els països de la Unió Europea a aconseguir un 55% de reciclatge d’aquest tipus de residus l’any 2025 i un 60% en 2030.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *