Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

S’ha instal·lat als barris Vite, Fontiñas, Camiño Francés y Salgueiriños de Abaixo

La ciutat de Galícia ha instal·lat en els seus barris el ‘contenidor marró’ o ‘cinquè contenidor’ que té com a ús exclusiu els residus orgànics.

Els contenidos marrons hauran d’estar en servei íntegrament en el primer semestre del 2023, i inicialment començaran a poblar els barris de Vite, Fontiñas, Camiño Francés i Salgueiriños de Abaixo. Segons els tècnics hi haurà uns 600 contenidors en tota la zona urbana de Compostela.

L’Ajuntament de Santiago pretén promoure la implementació d’un Pla de Maneig de Matèria Orgànica i incentivar compostatge en el municipi. Aquesta iniciativa s’emmarca a Santiago Sostenible, i porta el nom de ‘’Tu Tes a chave’’.

La iniciativa «Tu tes a chave» instal·larà carpes de manera itinerant en diferents carrers que serviran com a punts d’informació i de distribució de material perquè els usuaris s’iniciïn en la pràctica del compostatge.

Els ciutadans i les ciutadanes rebran un kit de benvinguda que constarà d’una galleda airejada de deu litres de capacitat, bosses compostables i un fullet informatiu, així com la clau electrònica, imprescindible per a obrir els contenidors, que disposen d’un tancament de seguretat per a evitar que, per error s’introdueixin altres materials no orgànics.

Els residus que han de dipositar-se en el cinquè contenidor són les restes de fruita, verdura, carn i peix, petxines de marisc o fruita seca, restes de pa, cafè i infusió, paper de cuina, restes de plantes i taps de suro.

L’Ajuntament de Santiago vol garantir un bon ús del contenidor marró i és per això que s’usarà el sistema de Citisend.

Citisend ha implantat la seva tecnologia en aquests contenidors amb el tancament electrònic per a contenidors, l’obertura s’activa via Bluetooth a través d’una aplicació ciutadana, o amb una targeta.

Per a desbloquejar “la tapa” i poder tirar en aquest dipòsit els residus orgànics hem d’acostar la targeta. Important esperar que acabi el xiulet abans d’apartar la targeta. Si no ho fem, no es desbloqueja la porta del col·lector.

Aquest sistema també permetrà conèixer les taxes de reciclatge dels compostelanos, i donarà dades que permetran a l’ajuntament millorar les seves taxes en reciclatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *