Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

Data: GENER 2022

Projecte: Instal·lació de contenidors intel·ligents

Barcelona va estrenar els primers contenidors d’escombraries intel·ligents, com a resposta a la crisi que es va generar a Sant Andreu de Palomar arran de la posada en marxa de la recollida porta a porta. Una polèmica que va provocar que es fes un pas enrere en el calendari previst per a estendre el sistema a altres barris.

Mentrestant, es van eliminar els contenidors individuals per a la matèria orgànica i es van instal·lar els nous contenidors intel·ligents, que, a diferència dels anteriors, es poden usar cada dia a qualsevol hora.

Quant al sistema d’obertura dels contenidors que es van instal·lar, aquest és mitjançant un clauer que els veïns podien recollir en els punts d’informació que es van habilitar.