Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

Fa uns mesos es va impulsar la posada en marxa d’un Pla de Gestió de Matèria orgànica, amb la qual volien promoure el compostatge del municipi. Van instal·lar en alguns dels seus barris el contenidor marró o cinquè contenidor, que té com a ús exclusiu els residus orgànics.

Els residus que s’han de dipositar al cinquè contenidor són les restes de fruita, verdura, carn i peix, petxines de marisc o fruits secs, restes de pa, cafè i infusió, paper de cuina, restes de plantes i taps de suro.

Una iniciativa que s’emmarca a Santiago Sostenible, un projecte engegat per l’Ajuntament de Santiago per a la gestió del servei de neteja viària i recollida d’escombraries, i porta el nom de “Ti Tes a chave”. Mila Castro, la regidora responsable, va destacar que aquesta campanya servirà per mantenir Santiago com un referent en la gestió de residus.

L’Ajuntament de Santiago vol garantir un bon ús del contenidor marró i és per això que es farà servir el sistema de Citisend.

Citisend ha implantat la tecnologia en aquests contenidors amb el tancament electrònic per a contenidors, l’obertura s’activa via Bluetooth mitjançant una aplicació ciutadana, o amb una targeta.

Per desbloquejar la tapa i poder llençar en aquest dipòsit els residus orgànics hem d’apropar la targeta. Important esperar que acabi el xiulet abans d’apartar la targeta. Si no ho fem, no es desbloqueja la porta del col·lector.

Aquest sistema també permetrà conèixer les taxes de reciclatge dels compostel·lans, i donarà dades que permetran a l’ajuntament millorar-ne les taxes en reciclatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *