Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

URD Group, especialitzat en solucions innovadores per a la recollida de residus, estarà present en la 21a edició de la Fira Internacional de l’Urbanisme i del Medi Ambient, organitzada per IFEMA MADRID, que se celebrarà del 14 al 16 de juny del 2022 a Madrid.

En aquesta edició, TECMA acull un programa que donarà respostes als temes principals que més preocupen els gestors de les ciutats. Fent així de la fira, un lloc on intercanviar bones pràctiques, coneixements i experiències reals en el dia a dia, a més de ser un espai expositiu per a les principals empreses del sector.

URD Group presentarà diferents solucions vinculades a la innovació en la recollida de residus a través de les tres ensenyes

que ho conformen, URD-AWC, Citisend i SmafyBin. URD – Automatic Waste Collection, que subministra solucions de recollida pneumàtica per a residus i disposa d’una tecnologia contrastada – amb més de 15 anys d’experiència – presentarà la bústia de recollida pneumàtica sense contacte, ‘Touchless’, que ofereix als ciutadans un modern i eficaç sistema de recollida de residus. Millora la imatge urbana, optimitza la separació en origen, disminueix els costos per tona recollida en comparació amb els sistemes

convencionals i ofereix un servei intel·ligent les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Des de Citisend llançarem el nostre mecanisme de tancament de contenidors i identificació d’usuaris amb control de la participació ciutadana que funciona a través d’una aplicació ciutadana via Bluetooth i/o amb targetes NFC. La tecnologia també permet identificar el personal que participa en la gestió de la recollida de residus, detectar l’ús dels contenidors i controlar les diferents aportacions i l’estat d’ompliment dels contenidors.

Des de SmafyBin, la paperera intel·ligent solar compactadora i amb total autonomia serà la protagonista. Aquesta paperera està dissenyada per a fer les ciutats més sostenibles i poder optimitzar els recursos, millorant així la planificació de rutes i reduint la freqüència de recollida. Estan dissenyades per a àrees urbanes i espais amb gran afluència de gent, cosa que permet a les ciutats disposar d’un model de ciutat respectuosa amb el medi ambient, centrat en l’economia circular i en l’aprofitament de la tecnologia per a millorar la qualitat de vida de les persones.

D’altra banda, també presentarem el sistema SDR (Sistema de Depòsit i Recompensa) que permet el reconeixement dels materials. Aquest sistema accepta una gamma d’envasos en PET/PE (tereftalato polietilè), PP (Polipropilè), tetra brik, alumini o acer amb un sistema complet de prevenció de fraus a través de la identificació i la classificació per espectrometria de materials, amb una pantalla de 12 polzades i amb connexió en línia. TECMA abordarà diferents temes d’actualitat que contribuiran a la dinamització del sector, un dels més destacats és la nova llei de

residus, la qual estableix que a partir de juliol de 2022 tots els ajuntaments de més de 5.000 habitants hauran de comptar amb sistemes de recollida selectiva de residus, tant de la fracció orgànica com de paper i cartó, envasos lleugers i vidre. Aquesta normativa serà aplicable a la resta de municipis a partir del 2024. Un any després aquesta llei s’aplicarà també als residus tèxtils, olis de cuina usats, residus domèstics perillosos i residus voluminosos.

També convé ressaltar la importància que està cobrant el nou entorn normatiu europeu, per a avançar en les xifres de recuperació i reciclatge, i amb això el desenvolupament d’un model econòmic circular.

A més, TECMA, oferirà l’oportunitat de participar en trobades amb experts en temes rellevants per al seu negoci.

URD Group

URD Group està conformat per les empreses Citisend, SmafyBin i URD – Automatic Waste Collection. Aquestes empreses lluiten per una millora mig ambiental de les ciutats d’Espanya i també d’altres països en els quals ja han instal·lat els seus serveis.

Citisend, SmafyBin i URD – Automatic Waste Collection tenen com a objectiu aconseguir les taxes de reciclatge de residus municipals fixades per la Comissió Europea, uns objectius que obliguen els països a reciclar un 55% dels seus residus en 2025, i un 60% en 2030.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *