Edit Content

Oficinas centrales

URD

Automatic waste collection

Data: DESEMBRE 2021

Projecte: Implantació de sistema d’obertura intel·ligent

El nou sistema de recollida d’escombraries amb contenidors intel·ligents s’ha implantat de manera progressiva durant els mesos de setembre a gener de 2020, amb el tancament progressiu dels contenidors d’aquests municipis, on es compta amb 90 tancaments de cada tipus. 

Aquest nou servei s’ha dut a terme en més de 3.300 domicilis de 15 municipis i diferents nuclis de la Conca de Barberà. 

Ja el juliol de 2018, a la Conca de Barberà, també es va fer una prova pilot a Rocafort de Queralt i després de valorar el seu funcionament es va optar per implantar-lo en tots els nuclis petits de la comarca, ja que l’experiència va ser molt positiva, aconseguint prop de 80% de taxa de reciclatge (quan es partia d’un 54%). 

El sistema d’obertura intel·ligent consisteix en la instal·lació d’un tancament que se situa en les tapes dels contenidors d’orgànica i restes i fa que es mantinguin bloquejades. L’usuari, mitjançant una targeta electrònica, es pot identificar i és el que permet desbloquejar el contenidor a través d’un dispositiu electromecànic. 

El ciutadà només pot accedir a ell a través d’una targeta magnètica o una aplicació mòbil (Civiwaste) que està associada a un domicili, és a dir, a una adreça, de manera que les dades amb els quals es treballa són els mateixos que els actuals, les taxes de recollida d’escombraries. 

Amb l’objectiu de resoldre dubtes i problemes que poguessin sorgir als veïns, es van fer accions informatives en tots els nuclis participants en la recollida de residus sobre el funcionament de l’aplicació i/o l’obtenció de la targeta.